Laptele matern prezintă numeroase avantaje: este întotdeauna proaspăt, lipsit de microbi şi nu determină alergii sau intoleranţe. Mai mult, este mereu la temperatura ideală.

Rezistenţă crescută la infecţii

Se ştie că sugarii hrăniţi la sân sunt mai rezistenţi la infecţii decât cei hrăniţi artificial. În laptele matern a fost identificat un număr mare de anticorpi specifici (imunoglobuline de tip IgA, IgG şi IgM), “dirijaţi” contra stafilococilor, streptococilor, pneumococilor.
În lapte se mai găsesc celule ale sistemului imunitar (limfocite B şi T, macrofage, leucocite), ca şi factori care stimulează imunitatea (nucleotide). Mai sunt prezenţi factori nonimunologici: lactoferina, lizozimul (proteină antibacteriană şi antivirală), enzime (lipază), factori de creştere etc.

Lizozimul joacă un rol important de apărare a organismului împotriva infecţiilor, distrugând bacteriile din tractul intestinal. Laptele uman mai conţine glicopeptide, glicoproteine şi ginolactoză, factori importanţi de stimulare a lactobacilului bifidus. Acesta are un rol important în producerea de acid lactic şi acid acetic, care creează, la nivel intestinal, un mediu ce nu permite dezvoltarea unor microorganisme ca Escherichia coli, Shigella, fungi etc. El mai conţine o proteină numită alfa-lactalbumină, care este un puternic agent antitumoral.

Citește mai departe...

Te-ai accidentat pe terenul de sport? Ai suferit o întindere musculară? Te chinuie durerea provocată de entorsă? Crioterapia este o procedură recomandată de medici și fizioterapeuți pentru combaterea durerii și prevenirea complicațiilor în cazul traumatismelor sportive. Cele mai noi dispozitive de crioterapie sunt spray-urile și plasturii pe bază de levomentol. Această substanță produce senzația de rece la nivelul zonei afectate de traumatism, ceea ce calmează durerea și reduce inflamația. Aflați în continuare ce trebuie să faceți pentru a preveni complicațiile traumatismelor și de ce este bine ca dispozitivele de crioterapie să facă parte din echipamentul oricărui iubitor al sportului.

Citește mai departe...

Ești însărcinată și temperaturile caniculare te pun la încercare? Pe lângă greutatea sarcinii ești nevoită să suporți și senzația de picioare grele, umflate și dureroase? Ce-ai zice dacă toate acestea ar deveni doar o amintire? Acum ai la dispoziție soluții pe care te poți baza pentru a duce sarcina la bun sfârșit pe picioare frumoase și sănătoase, în ciuda provocărilor din timpul verii.

Citește mai departe...

Dureri abdominale, scaune lichide, stare de slăbiciune, greață... Boala diareică acută este o problemă pe cât de frecventă pe atât de supărătoare, deoarece manifestările sale ne împiedică să ne desfășurăm în mod normal activitățile de zi cu zi. Mai mult decât atât, în cazul copiilor, vârtnicilor, persoanelor cu boli cronice, cel mai mare risc îl reprezintă deshidratarea cauzată de diaree. De aceea, este important să putem trata rapid și eficient simptomele bolii diareice.

Citește mai departe...

Vara bate la ușă, iar pericolul bolilor diareice ne pândește la tot pasul. O înghețată de la colțul străzii, un fruct pe care uităm să-l spălăm sau un virus care se transmite ușor în sezonul cald reprezintă cauze frecvente ale gastroenteritei estivale. Aflați de la medicul nostru – dr. Mariana Soameș cum ne putem pune rapid pe picioare după un astfel de episod diareic.

Citește mai departe...

Căldura și frigul pot fi aliați prețioși contra durerilor musculare sau articulare. Dar ce variantă alegem? Care este cea mai eficientă în funcție de caz? Ca regulă generală, căldura este indicată în cazul durerilor cronice, precum cele din artroză, iar frigul pentru durerile acute, ca de exemplu cele survenite în urma unui traumatism. În prezent, există soluții moderne pentru utilizarea căldurii și frigului în calmarea durerilor de mușchi sau articulații. Spre exemplu, unele dintre cele mai noi metode de crioterapie sunt spray-urile și plasturii pe bază de levomentol, iar pentru efectul încălzitor se folosesc acum topicele pe bază de salicilat de metil, terebentină, mentol, eucalipt. Aflați în continuare când și cum se aplică fiecare metodă în parte.

Citește mai departe...

Grâul este omniprezent în dieta europenilor, fie că vorbim de pizza, paste sau pâine. Astfel, dacă eliminăm complet glutenul din alimentaţie, practic începem o nouă viaţă cu un regim alimentar total diferit. Va trebui eliminată pâinea, biscuiţii, cerealele pentru micul dejun, pastele, produsele de patiserie şi o gamă largă de alimente prelucrate ce conţin cantităţi mici de gluten.

Citește mai departe...

Contact nu ezita sa ne contactezi

GTS Solution SRL
Strada Nicolae Rosu 24, sector 3, Bucuresti
021.256.00.95
comenzi@qlife.ro

Newsletter fii la curent cu cele mai recente promotii


Oferte transport pentru persoane fizice

Livrare in max 48 h de la primirea comenzii,in limita stocului disponibil.
Transport gratuit pentru comenzile minime de:
    200 RON pentru Bucuresti
    300 RON pentru restul tarii