Talasoterapia (de la grecescul „thalassa" = mare) este o terapie naturala, ce consta in folosirea, in scopuri terapeutice, tamaduitoare si de refacere, a apei marine combinate cu soarele, cu climatul marin si cu produse de origine marina ( alge bogate in proteine si namol bogat in minerale).

Englezul Charles Russel a fost prima persoana din timpurile apropiate care a vorbit despre efectele benefice ale apei si climatului marin, in lucrarea sa din 1753, intitulata “Utilizarea apei de mare”, dar termenul de talasoterapie a fost prima oara mentionat de francezul Bonnardiere la sfarsitul secolului al XIX - lea. Climatul marin caracteristic Mãrii Negre este perfect pentru talasoterapie, ceea ce a facut ca in 1903 sa fie construit primul sanatoriu maritim din tara noastra la Eforie Sud. Specialistii susţin cã bãile de mare asociate cu aerul marin reîntineresc celulele şi pielea şi au un efect revigorant asupra organismului, fiind o modalitate eficienta de atenuare a stresului, a nervozitatii si oboselii cronice.

De asemenea talasoterapia este o cale de detoxifiere si remineralizare, pielea permitand microelementelor din mediul marin - în special ionii de calciu, magneziu, potasiu si iod - sã pãtrundã si sa reechilibreze pe cale naturala structura corporala, mai ales cand temperatura apei este caldã.

Transferul este cu atat mai eficient cu cat apa marii are o temperatura de peste 23 - 25 de grade Celsius.

Atentie: Baile terapeutice se fac numai atunci cand temperatura apei marii are cel putin 18 grade Celsius, iar cea a aerului minim 20, cu conditia ca ziua sa fie insorita. Ca sa aiba efect, o sedinta de masaj gratuit facuta de valuri trebuie sa dureze minimum 20 minute si trebuie repetata timp de 5 -7 zile. Fizioterapeutii recomanda chiar „alergatul” in apa pana la brau, exercitiu preluat din programele complexe de recuperare medicala.

Alte efecte ale talasoterapiei:

- Are un rol benefic în profilaxia a numeroase boli ca si în convalescentã dupã diferite boli infectioase.

- Are rezultate evidente în bolile reumatismale inflamatorii cronice si mai ales în poliartrita reumatoida si spondilitã anchilozanta,

- Influenteazã favorabil o serie de boli inflamatorii ginecologice cronice prin normalizarea functiei hipofizare.

Atentie: Persoanele cu hipertensiune arteriala si cele cu insuficienta cardiaca vor realiza talasoterapie doar dupa ce vor consulta medicul specialist.

Redactor Florin Musat

Contact nu ezita sa ne contactezi

GTS Solution SRL
Strada Nicolae Rosu 24, sector 3, Bucuresti
021.256.00.95
comenzi@qlife.ro

Newsletter fii la curent cu cele mai recente promotii


Oferte transport pentru persoane fizice

Livrare in max 48 h de la primirea comenzii,in limita stocului disponibil.
Transport gratuit pentru comenzile minime de:
    200 RON pentru Bucuresti
    300 RON pentru restul tarii