Glutenul este o substanta proteica prezenta in grau si in alte cereale, precum ovasul, orzul si secara, avand o valoare nutritionala mica, singura sa functie fiind aceea de a actiona ca agent de legatura in procesul de producerea a painii, facilitand cresterea acesteia. La ora actuala intoleranta alimentara la gluten este una din cele mai comune boli din lume.

Cele mai cunoscute manifestari ale intolerantei la gluten sunt diareea, pierderea in greutate si slabirea generala, durerea abdominala si voma. La copii boala se manifesta si prin anemie si  incetinirea cresterii. Celiachia are o complexa patologie, cauzata de mai multi factori ereditari si de mediu. Membrii familiilor celiacilor sunt de aproximativ 10 ori mai predispusi la a se imbolnavi de aceeasi boala decat restul populatiei.

Diagnosticarea definitiva a celiachiei se face in baza testelor de sange si a unei biopsii intestinale si nu doar pe baza simptomatologiei.

Dieta stricta fara gluten este in prezent singura terapie eficienta care garanteaza celiacilor o stare perfecta a sanatatii digestive. Terapia este faciltata de existenta unei game largi de produse ( incluzand paine, paste, biscuiti si faina ). Pentru a fi usor identificate aceste produse prezinta simbolul unui spic de grau barat, o marca ce garanteaza absenta glutenului. O atentie deosebita trebuie acordata ingredientelor din alimentele comune de pe piata deoarece diferite produse contin urme de gluten.

Avantajele unei diete fara gluten:

1.activitatea intestinului revine la normal

2.copilul se dezvolta normal

3.nutrientii sunt absorbiti si utilizati de organism

4.starea psihica si fizica este restabilita.

Sursa: Revista Doctorul Meu

Contact nu ezita sa ne contactezi

GTS Solution SRL
Strada Nicolae Rosu 24, sector 3, Bucuresti
021.256.00.95
comenzi@qlife.ro

Newsletter fii la curent cu cele mai recente promotii


Oferte transport pentru persoane fizice

Livrare in max 48 h de la primirea comenzii,in limita stocului disponibil.
Transport gratuit pentru comenzile minime de:
    200 RON pentru Bucuresti
    300 RON pentru restul tarii