Biochimie
Glucozamina este un aminozaharid si un precursor important In sinteza biochimica a proteinelor si lipidelor glicolizate. Se gaseste in structura polizaharidelor din chitosan si chitina, care sunt componente ale scheletului extern al crustaceelor si al unor artropode. Contine foarte multe monozaharide.

In scop comercial, se obtine prin hidroliza cochiliilor de crustacee si mai rar prin fermentatia cerealelor precum porumbul sau graul. Un compus al glucozaminei este sulfatul de glucozamina, care joaca un rol important In metabolismul cartilajului deoarece este o componenta naturala a celor mai importanti glicozaminoglicani din lichidul sinovial si matricea cartilaginoasa.

In 1876, Georg Ledderhose a obtinut pentru prima data glucozamina prin hidroliza chitinei (cu acid clorhidric). Administrarea glucozaminei pe cale orala.

Glucozamina utilizata pe cale orala este un supliment alimentar, indicat In principal pentru mentinerea structurii si sustinerea functiilor articulatiilor, in special la persoanele care sufera de osteoartroza. Cele mai utilizate forme ale glucozaminei sunt sulfatul de glucozamina si hidroclorura de glucozamina; adeseori, acestea sunt combinate cu sulfatul de condroitina si metilsulfonilmetanul.

Numeroase studii au demonstrat ca, luata pe cale orala, glucozamina se absoarbe la nivelul tesuturilor, inclusiv la nivelul cartilajului. Suplimentele alimentare adresate tratmentului artritei care contin sulfat de glucozamina, au in compozitia lor si sulfat de condroitina, iar uneori chiar si MSM (metilsulfonilmetan). Condroitina Imbunatateste elasticitatea cartilajului si apara cartilajul de enzimele distrugatoare. MSM are urmatoarele efecte benefice: inhiba durerea, trateaza inflamatia, reduce spasmele musculare, amelioreaza durerile articulare.

Doze recomandate

Cantitatea de glucozamina recomandata, variaza Intre 1200 si 1500 miligrame pe zi. Suplimentele care contin 400mg sulfat de glucozamina/capsula pot fi luate de 3 ori pe zi, cele care contin 600mg de 2 ori pe zi, timp de aproximativ 2-3 luni.

Creme  pe baza de glucozamina

In comert putem gasi si creme cu un continut bogat In glucozamina si condroitina, care pot fi aplicate topic. Nu exista Insa o confirmare stiintifica pentru eficienta acestor creme.

Efectele secundare ale glucozaminei

Suplimentele alimentare cu glucozamina dar si condroitina, pot avea si efecte adverse. Printre acestea se numara: • Greata;
• Diaree sau constipatie;
• Indigestie;
• Disconfort gastrointestinal;
• Scaun moale;
• Arsuri gastrice;

citeste mai departe...

Contact nu ezita sa ne contactezi

GTS Solution SRL
Strada Nicolae Rosu 24, sector 3, Bucuresti
021.256.00.95
comenzi@qlife.ro

Newsletter fii la curent cu cele mai recente promotii


Oferte transport pentru persoane fizice

Livrare in max 48 h de la primirea comenzii,in limita stocului disponibil.
Transport gratuit pentru comenzile minime de:
    200 RON pentru Bucuresti
    300 RON pentru restul tarii