Cos de cumparaturi

0 Item(s)  - 0,00RON

Produse fara gluten Schar

Intoleranta la gluten este data de Boala Celiaca. In aceasta afectiune produsele fara gluten sunt esentiale. Boala apare in copilarie, la adulti debutul este in jurul varstei de 30-40 ani. Declansarea la copii se realizeaza in momentul in care in dieta lor apar cerealele sau produse care au un aport mare de gluten. In Romania 2% dintre copii au aceasta afectiune si au nevoie de produse fara gluten.

Boala celiaca si dieta fara gluten

Asa cum se stie boala celiaca este cauzată de un răspuns anormal al imunităţii faţă de gluten şi poate deteriora mucoasa intestinului subţire, împiedicând astfel absorbţia substanţelor nutritive importante. Printre simptomele bolii celiace se numără diareea, anemia, durerile oasoase sau erupţiile cutanate severe (dermatită herpetiformă). De multe ori, boala celiaca are puţine sau nici un simptom „palpabil”, fiind ca atare dificil de diagnosticat.

Dar dacă nu am fost diagnosticaţi cu boala celiacă?

Unele persoane pot fi sensibile la gluten şi să nu fie afectate de boala celiacă. Aceste persoane se pot simţi mai bine cu ajutorul unei diete cu mai puţin gluten.

Pentru începători, dieta fără gluten înseamnă refuzul faţă de mai multe alimente comune şi hrănitoare. Glutenul este o proteină care se găseşte în grâu, orz şi secară. Glutenul se regăseşte şi în alimentele din cereale integrale, astfel ca unii medici orientează pacienţii spre consumul de ovăz.

Glutenul în sine nu oferă beneficii nutriţionale speciale, în schimb cerealele ce conţin gluten sunt bogate în vitamine şi minerale (vitamina B, fier şi fibre). Studiile arată că alimentele din cereale integrale ajută la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 şi a unor tipuri de cancer. Printre cerealele integrale ce nu conţin gluten se numără amarantul, meiul sau quinoa.

Produsele fara gluten au aparut in Romania cu intarziere fata de tarile din restul Europei. Adevarata provocare in aceasta industrie este mentinerea calitatii, a gustului si a prospetimii produselor.

Datorita produselor fara gluten de la Schar, cei diagnosticati cu boala celiaca se pot bucura practic de toate produsele interzise de doctori, care contin in mod normal o cantitate de gluten: paine fara gluten, faina fara gluten, biscuiti, fulgi de porumb, croissante, grisine, si multe altele.

© 2020 Qlife