Cos de cumparaturi

0 Item(s)  - 0,00RON

Riscurile dietei cu produse fără gluten

Grâul este omniprezent în dieta europenilor, fie că vorbim de pizza, paste sau pâine. Astfel, dacă eliminăm complet glutenul din alimentaţie, practic începem o nouă viaţă cu un regim alimentar total diferit. Va trebui eliminată pâinea, biscuiţii, cerealele pentru micul dejun, pastele, produsele de patiserie şi o gamă largă de alimente prelucrate ce conţin cantităţi mici de gluten.

Produsele fără gluten tind să fie mai sarace într-o gamă largă de elemente nutritive importante inclusiv vitamina B, calciu, fier, zinc, magneziu şi fibre. Un dezavantaj al consumului de produse fără gluten se referă la preţul acestora, care de multe ori este dublu faţă de produsele convenţionale, dara acest lucru se datoreaza in primul rand procesului de productie costisitor.

Apariţia unui număr mare de produse fără gluten pe piaţă ajută celiacii în regimul alimentar. Din păcate nu toate alimentele comercializate sunt sănătoase, unele sunt bogate în grăsimi saturate sau colesterol şi conţin foarte puţini nutrienţi. Nu acelasi lucru se poate spune despre gama de produse fara gluten de la Dr. Schar, lider european si mondial in alimente fara gluten. Pacientii au încredere în produsele Dr Schar pentru ca sunt fabricate în conformitate cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Procesele industriale extrem de specializate asigura un nivel de gluten sub 20 ppm, ceea ce reprezinta un inalt standard de calitate.

În ultimul timp au apărut chiar diferite tratamente homeopate pentru boala celiacă, si există certitudinea că ele ajută chiar la ameliorarea simptomelor in cazuri punctuale. Baza unei diete sănătoase fără gluten ar trebui să fie alimentele naturale. Carnea slabă, peştele, legumele, fructele şi produsele lactate degresate sunt indicate pentru celiaci. Momentan nu există un tratament medicamentos, ci doar dieta fără gluten, cercetătorii americani lucrând la un vaccin pentru această boală.

© 2020 Qlife