Cos de cumparaturi

0 Item(s)  - 0,00RON

Cald sau rece pentru calmarea durerilor?

Căldura și frigul pot fi aliați prețioși contra durerilor musculare sau articulare. Dar ce variantă alegem? Care este cea mai eficientă în funcție de caz? Ca regulă generală, căldura este indicată în cazul durerilor cronice, precum cele din artroză, iar frigul pentru durerile acute, ca de exemplu cele survenite în urma unui traumatism. În prezent, există soluții moderne pentru utilizarea căldurii și frigului în calmarea durerilor de mușchi sau articulații. Spre exemplu, unele dintre cele mai noi metode de crioterapie sunt spray-urile și plasturii pe bază de levomentol, iar pentru efectul încălzitor se folosesc acum topicele pe bază de salicilat de metil, terebentină, mentol, eucalipt. Aflați în continuare când și cum se aplică fiecare metodă în parte.

 

Căldura topește durerea

Terapia prin căldură acționează astfel:
-    Favorizează vasodilatația (dilatația vaselor de sânge), ceea ce îmbunătățește circulația sangvină;
-    Accelerează transportul oxigenului și al elementelor nutritive către zona dureroasă;
-    Ajută la eliminarea toxinelor secretate de mușchi;
-    Conduce la relaxarea musculaturii.
Căldura permite calmarea durerilor cronice de spate sau a durerilor musculare provocate de stres, efort ori menținerea unei posturi vicioase. Terapia prin căldură este ideală contra crampelor musculare, întinderilor, în caz de torticolis. În prezent, pentru a beneficia de proprietățile calmante ale căldurii, nu mai suntem nevoiți să apelăm la leacuri de pe vremea bunicii, cum ar fi cataplasmele sau buiotele, ci avem la dispoziție produse moderne de genul cremelor încălzitoare.

Ce este crioterapia?

Terapia „rece” sau crioterapia este una dintre cele mai utilizate proceduri pentru calmarea durerilor acute, survenite de cele mai multe ori în urma traumatismelor. Spre deosebire de căldură, frigul provoacă vasoconstriția (contracția vaselor de sânge). Această vasoconstricție conduce la desensibilizarea zonei afectate și reducerea durerii. Crioterapia este o procedură recunoscută și recomandată de către medici și fizioterapeuți pentru calmarea durerii, prevenirea inflamației, hematoamelor și complicațiilor determinate de acestea. Medicii spun că dispozitivele medicale de crioterapie sunt mai sigure și mai eficiente decât aplicarea clasică a compreselor cu gheață. De ce? Spre deosebire de gheață, crioterapia sub formă de spray sau de plasture poate scădea temperatura țesutului cutanat, fără a deteriora celulele. Spray-ul de crioterapie difuzează particule reci, care conferă un efect răcoritor rapid, calmând rapid durerea și inflamația. Medicii recomandă folosirea spray-ului răcoritor imediat ce a avut loc leziunea. Crioterapia poate fi continuată până la 24-48 de ore după producerea leziunii cu ajutorul plasturilor analgezici pe bază de levomentol. Această metodă face parte din regula de aur după un traumatism: PRICE (Protection – Rest – Ice – Compression – Elevation), adică Protecție – Odihnă – Gheață – Compresie – Ridicare.

Doctorul Meu recomandă
DEEP FREEZE Spray și DEEP FREEZE Plasture – gama completă de crioterapie

DEEP FREEZE reprezintă o gamă de produse sigure și eficiente pentru calmarea rapidă a durerii cu ajutorul crioterapiei.

DEEP FREEZE Spray are efect răcoritor rapid și de durată, ameliorând durerea din: entorse, traumatisme sportive, lovituri, întinderi musculare. Pulverizat în momentul producerii traumatismului, DEEP FREEZE Spray este ușor de aplicat și foarte eficient. În cazul unei accidentări pe terenul de sport, DEEP FREEZE Spray te ajută să rămâi pe picioarele tale și să îți continui exercițiul fizic. Îți calmează rapid durerea, fără a pierde prea mult timp din activitatea sportivă preferată, iar ulterior te ajută să eviți complicațiile la nivelul zonei afectate.

DEEP FREEZE Plasture este indicat pentru continuarea crioterapiei până la 24-48 de ore de la producerea traumatismului. Studiile dovedesc că această metodă de crioterapie diminuează în mod eficient durerea și ajută la vindecarea leziunilor minore. Plasturii analgezici DEEP FREEZE sunt comozi și ușor de utilizat, se aplică direct pe piele și pot fi folosiți și sub haine. Efectul de răcire al plasturelui poate fi resimțit imediat și poate dura până la 3 ore. Plasturele analgezic DEEP FREEZE conține levomentol. El poate fi folosit pentru adulți, femei însărcinate și copii cu vârsta peste 6 ani.

Produsele sunt disponibile în farmacii și pe www.qlife.ro.

Mai multe informații pe www.deepfreeze.com.ro

© 2020 Qlife